Οι αρμόδιοι φορείς προχώρησαν σε επανεκτύπωση λόγω λάθους, της υπ’ αριθ. πρωτ. Αριθμ. Α1α/οικ.22817 (ΦΕΚ Β’ 1177/06.04.2020) Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών και των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργού Υγείας με θέμα: «Περί λεπτομερειών σύστασης και περί συγκρότησης και λειτουργίας Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) Ειδικού Σκοπού για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19».
Η έγκαιρη και στοχευμένη παρέμβαση της Ε.Ν.Ε., με το σχετικό έγγραφο αρ. πρωτ. 551/08-04-2020 «Παράνομη απόφαση στελέχωσης Κινητών Ομάδων Υγείας», είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί η καθ’ όλα νόμιμη ορθή επαναδιατύπωση στο άρθρο 1 παράγραφος 4 «Ειδικότερα, προσλαμβάνονται, με απόλυτη σειρά χρονικής προτεραιότητας αίτησης, συνολικά οι ακόλουθες ειδικότητες:… Α) πεντακόσιες (500) θέσεις ΠΕ/ΤΕ νοσηλευτών για τη στελέχωση των Κ.ΟΜ.Υ. Ειδικού Σκοπού.»
Ως το επαγγελματικό επιμελητήριο των Νοσηλευτών της χώρας και θεσμικό όργανο προάσπισης των δικαιωμάτων τους, συγχαίρουμε τους αρμόδιους φορείς για την αμεσότητα της διορθωτικής παρέμβασης επί της κείμενης Νομοθεσίας στο σύνολο της ανωτέρω Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Σκουτέλης Τζαννής Πολυκανδριώτης
Αναλυτικά το Φ.Ε.Κ. εδώ