Στο πλαίσιο διεξαγωγής του 16ου «STATE OF THE ART» Συνεδρίου Εφηβικής Υγείας / Ιατρικής, το οποίο διεξήχθη στις 13-14 Οκτωβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο του Ε.Κ.Π.Α. «Ιωάννης Δρακόπουλος», η Ε.Ν.Ε. συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου με την Στρογγυλή Τράπεζα: «Κατάκτηση της ευεξίας σε εφήβους με χρόνια νοσήματα», η οποία συμπεριλάμβανε τις εξής ομιλίες:
- «Εκτίμηση ποιότητας ζωής σε παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας», Δρ. Ευφροσύνη Βλαχιώτη.
- «Ποιότητα ζωής σε εφήβους με παχυσαρκία», Μαρία Καλογήρου, Δρ. Στυλιανή Τσαμουδάκη, Ευθύμιος Τούσης.
- «Κατευθυντήριες οδηγίες σε γονείς για τη διαχείριση παιδιών με διαταραχές πρόσληψης τροφής», Δρ. Μαρία Γέραλη, Δρ. Μαρία Παπαδημητρίου,
καθώς και με τις ομιλίες:
- «Η Νοσηλευτική στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», Χρυσούλα Καραργύρη
- «Η Σχολική Νοσηλευτική στις Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης», Μαριάνθη Παρασκευά
Στο φετινό επιστημονικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες ερευνητικές εργασίες, και διαλέξεις οι οποίες κάλυψαν ολιστικά πολλές πτυχές της ζωής των σημερινών παιδιών και εφήβων, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάκτηση της ευεξίας (wellbeing) και την ποιότητα ζωής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε. απονείμει τα εύσημα προς τα μέλη της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, όπως και στην Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής, Δρ. Άρτεμις Τσίτσικα για την υποδειγματική οργάνωση, αλλά και τη διαχρονική συνεισφορά της στην προαγωγή της διεπιστημονικής συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών υγείας. δηλώντας αρωγός στο έργο της Εταιρείας. Ιδιαιτέρως δε, συγχαίρει τα μέλη της για την εξαίρετη επιστημονική παρουσία τους στις εργασίες του Συνεδρίου, μέσα από την οποία αναδείχθηκε ο καθοριστικός ρόλος και το έργο των Νοσηλευτών στην προαγωγή της ευεξίας (wellbeing) και της ποιότητας ζωής των παιδιών και εφήβων.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Σκουτέλης Τζαννής Πολυκανδριώτης