Από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2022, διεξήχθη το 2ο Συνέδριο Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»: «Επιχειρώντας την επανεκκίνηση στον καιρό της πανδημίας», στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», Δ.Ε.Θ. – Helexpo.
Η συμμετοχή των Νοσηλευτών, των Επαγγελματιών Υγείας και των Φοιτητών Νοσηλευτικής ήταν αθρόα και η υποδειγματική οργανωτική επιμέλεια της διεξαγωγής του, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τα Νοσηλευτικά Δρώμενα στη Θεσσαλονίκη. Η παρουσία άλλωστε των 1.400 συμμετεχόντων, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το συγκεκριμένο συνέδριο αποτελεί θεσμό.
Το επιστημονικό πρόγραμμα, μέσα από τις 12 στρογγυλές τράπεζες, τα 12 κλινικά φροντιστήρια, τις 8 διαλέξεις, τα 3 θέματα ειδικού ενδιαφέροντος και τις 100 ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις, καθήλωσε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και οι εξαίρετοι επιστήμονες – ομιλητές, μέσα από τις εισηγήσεις τους και την παρουσίαση των πιο πρόσφατων επιστημονικών δεδομένων, δημιούργησαν ένα διαδραστικό και συνάμα ανταγωνιστικό περιβάλλον ανάπτυξης διεπιστημονικής γνώσης, το οποίο διεύρυνε το γνωσιακό εύρος και τις κλινικές δεξιότητες, μέσα από την ενδυνάμωση της κριτικής σκέψης και την εφαρμογή της νέας τεχνογνωσίας, στην καθημερινή κλινική πρακτική στις Υπηρεσίες Υγείας.
Επιπλέον, ο επιμελής συνδυασμός των καλλιτεχνικών δρώμενων κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του συνεδρίου, με ιδιαίτερο σημείο αναφοράς, τις χορευτικές παραστάσεις από τον Πόντο και την Κρήτη, καθώς και τη θεατρική παράσταση: «Ιστορίες από Σαίξπηρ», από τη Θεατρική Ομάδα του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τις πολύπλευρες αρετές των Νοσηλευτών και την αναγκαιότητα της εξωστρέφειας τους, προς την κοινωνία.
Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος συγχαίρει τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και τη Διοίκηση του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», για την άψογη διεξαγωγή του συνεδρίου, δηλώνοντας αρωγός σε όλες τις επιστημονικές δραστηριότητες τους.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Σκουτέλης Τζαννής Πολυκανδριώτης