Μάθε σε ποιο Π.Τ. ανήκεις

Σύσταση νέων περιφερειακών τμημάτων ΕΝΕ (Άρθρο 3, ΝΟΜΟΣ 3852/2010) 

1o Π.Τ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: περιλαμβάνει τους Νομούς Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης. Έδρα του 1ου ΠΤ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η Κομοτηνή.

2o Π.Τ Κεντρικής Μακεδονίας: περιλαμβάνει τους Νομούς Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας, Σερρών και Χαλκιδικής. Έδρα του 2ου ΠΤ Κεντρικής Μακεδονίας είναι η Θεσσαλονίκη.

3o Π.Τ Δυτικής Μακεδονίας: περιλαμβάνει τους Νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Έδρα του 3ου ΠΤ Δυτικής Μακεδονίας είναι η Κοζάνη.

4o Π.Τ Ηπείρου: περιλαμβάνει τους Νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, και Πρεβέζης. Έδρα του 4ου ΠΤ Ηπείρου είναι τα Ιωάννινα.

5o Π.Τ Θεσσαλίας: περιλαμβάνει τους Νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων. Έδρα του 5ου ΠΤ Θεσσαλίας είναι η Λάρισα.

6o Π.Τ Ιονίων Νήσων: περιλαμβάνει τους Νομούς Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας και

Λευκάδας καθώς και το δήμο Ιθάκης που αποτελεί αυτοτελή περιφερειακή ενότητα.

 Έδρα του 6ου ΠΤ Ιονίων νήσων είναι η Κέρκυρα.

 7o Π.Τ Δυτικής Ελλάδας: περιλαμβάνει τους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Έδρα του 7ου ΠΤ Δυτικής Ελλάδας είναι η Πάτρα.

 8o Π.Τ Στερεάς Ελλάδας: περιλαμβάνει τους Νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας,

Φθιώτιδος και Φωκίδος. Έδρα του 8ου ΠΤ Στερεάς Ελλάδας είναι η Λαμία.

9o  Π.Τ Αττικής: περιλαμβάνει το Νομό Αττικής.

Κεντρικός Τομέας Αθηνών: περιλαμβάνει τους δήμους Αθηναίων, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνος, Ηλιούπολης και Δάφνης – Υμηττού.

Νότιος Τομέας Αθηνών: περιλαμβάνει τους δήμους Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου – Ταύρου, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αγίου Δημητρίου.

Βόρειος Τομέας Αθηνών: περιλαμβάνει τους δήμους Πεντέλης, Κηφισιάς, Μεταμορφώσεως, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Αμαρουσίου, Ψυχικού – Φιλοθέης, Χολαργού – Παπάγου, Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων, Αγ. Παρασκευής και Χαλανδρίου.

Δυτικός Τομέας Αθηνών: περιλαμβάνει τους δήμους Αιγάλεω, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Ιλίου και Αγ. Αναργύρων – Καματερού.

Πειραιώς: περιλαμβάνει τους δήμους Πειραιώς, Κορυδαλλού, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος.

Νήσων: περιλαμβάνει τους δήμους Αίγινας, Τροιζηνίας, Κυθήρων, Αγκιστρίου, Σαλαμίνας, Σπετσών, Ύδρας και Πόρου.

Δυτικής Αττικής: περιλαμβάνει τους δήμους της νομαρχίας Δυτικής Αττικής.

Ανατολικής Αττικής: περιλαμβάνει τους δήμους της νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.

Έδρα του 9ου ΠΤ Αττικής είναι η Αθήνα.

10o Π.Τ Πελοποννήσου: περιλαμβάνει τους Νομούς Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Έδρα του 10ου ΠΤ Πελοποννήσου είναι η Τρίπολη.

11o  Π.Τ Βορείου Αιγαίου: περιλαμβάνει τους Νομούς Λέσβου, Σάμου και Χίου. Η περιφερειακή ενότητα Λέσβου που περιλαμβάνει το δήμο Λέσβου. Η περιφερειακή ενότητα Λήμνου που περιλαμβάνει το δήμο Λήμνου και το δήμο Αγίου Ευστρατίου. Η περιφερειακή ενότητα Χίου με έδρα τη Χίο που περιλαμβάνει το δήμο Χίου, το δήμο Ψαρών και το δήμο Οινουσσών. Η περιφερειακή ενότητα Σάμου που περιλαμβάνει το δήμο Σάμου και η περιφερειακή ενότητα Ικαρίας που περιλαμβάνει τους δήμους Ικαρίας και Φούρνων.

 Έδρα του 11ου ΠΤ Βορείου Αιγαίου είναι η Μυτιλήνη.

 12o  Π.Τ  Νοτίου Αιγαίου: περιλαμβάνει τους Νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Η περιφερειακή ενότητα Κω που περιλαμβάνει το δήμο Κω και το δήμο Νισύρου. Η περιφερειακή ενότητα Καρπάθου που περιλαμβάνει το δήμο Καρπάθου και το δήμο Κάσου. Η περιφερειακή ενότητα Καλύμνου που περιλαμβάνει το δήμο Καλύμνιων, το δήμο Αστυπάλαιας, το δήμο Λειψών, το δήμο Λέρου, το δήμο Πάτμου και το δήμο Αγαθονήσου. Η περιφερειακή ενότητα Ρόδου που περιλαμβάνει το δήμο Ρόδου, το δήμο Σύμης, το δήμο Χάλκης, το δήμο Μεγίστης και το δήμο Τήλου. Η περιφερειακή ενότητα Σύρου που περιλαμβάνει το δήμο Σύρου – Ερμούπολης. Η περιφερειακή ενότητα Κέας –Κύθνου, που περιλαμβάνει το δήμο Κέας και το δήμο Κύθνου. Η περιφερειακή ενότητα Μήλου που περιλαμβάνει το δήμο Μήλου, το δήμο Κιμώλου, το δήμο Σέριφου και το δήμο Σίφνου. Η περιφερειακή ενότητα Πάρου που περιλαμβάνει το δήμο Πάρου και το δήμο Αντιπάρου. Η περιφερειακή ενότητα Νάξου που περιλαμβάνει το δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων και το δήμο Αμοργού. Η περιφερειακή ενότητα Τήνου που περιλαμβάνει το δήμο Τήνου. Η περιφερειακή ενότητα Μυκόνου που περιλαμβάνει το δήμο Μυκόνου. Η περιφερειακή ενότητα που περιλαμβάνει το δήμο Άνδρου. Η περιφερειακή ενότητα Θήρας που περιλαμβάνει το δήμο Θήρας, το δήμο Ιητών, το δήμο Σίκινου, το δήμο Φολέγανδρου και το δήμο Ανάφης. Έδρα του 12ου ΠΤ Νοτίου Αιγαίου είναι η Ερμούπολη.

13o Π.Τ Κρήτης: περιλαμβάνει τους Νομούς Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων. Έδρα του 13ου  ΠΤ Κρήτης είναι το Ηράκλειο.

Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος - Copyright 2015.