Βασική Νοσηλευτική
76
7. Πλύνετε τουλάχιστον 2,5 cm πάνω από τους καρπούς
(Εικόνα Ζ).
Η καθαριότητα των λιγότερο μολυσμένων σημείων των χεριών
όπως είναι ο καρπός και ο πήχυς προλαμβάνει τη διάδοση των
μικροοργανισμών.
8. Συνεχίστε το τρίψιμο των χεριών για τουλάχιστον 15
δευτερόλεπτα.
Για την αποτελεσματικότερη καθαριότητα των χεριών.
9. Ξεπλύνετε καλά τα χέρια σας με το νερό να τρέχει προς τα
ακροδάχτυλα (Εικόνα Η).
Με το ξέπλυμα παρασύρονται στο νιπτήρα όλες οι ρυπαρότητες των
χεριών.
10. Σκουπίστε με χαρτοπετσέτα μιας χρήσης από τα δάχτυλα προς
τους πήχεις και απορρίψτε την αμέσως (Εικόνα Θ).
Τα χέρια πρέπει να στεγνώσουν καλά. Η υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη
των μικροοργανισμών.
11. Με άλλη χαρτοπετσέτα κλείστε τη βρύση και απορρίψτε τη
αμέσως χωρίς να την ακουμπήσετε στο άλλο σας χέρι (Εικόνα Ι).
Η χρήση νέας χαρτοπετσέτας προστατεύει τα χέρια από το άγγιγμα της
βρύσης, η οποία μπορεί να έχει μικροοργανισμούς.
12. Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα εάν επιθυμείτε.
Βοηθά στη ενυδάτωση του δέρματος.
Δεξιότητα 4.1
(συνέχεια)
(συνεχίζεται)
Εικόνα Ζ.
Καθαριότητα
πηχεοκαρπικής άρθρωσης.
Εικόνα Η.
Καλό ξέπλυμα χεριών.
Εικόνα Ε.
Πλύσιμο αντίχειρα.
Εικόνα ΣΤ.
Καθαριότητα νυχιών.